Go Ahead Eagles kan niet stunten tegen Ajax

By | 29 augustus 2016

Go Ahead Eagles is er zondag niet in geslaagd te stunten tegen Ajax. Vier dagen na de ontluisterende uitschakeling voor de Champions League in Rusland bleef de Amsterdammers in Deventer een nieuwe blamage bespaard.

Leon de Kogel hielp na twintig minuten een uitgelezen kans om de thuisploeg in de volle Adelaarshorst op voorsprong te zetten om zeep. Nadat de debuterende PSV-huurling Marcel Ritzmaier in het strafschopgebied door toedoen van Sánchez tegen het gras ging, hoefde de Eagles-topscorer van het afgelopen seizoen de toegekende penalty alleen maar te verzilveren. Wat de naar Barcelona vertrokken Jasper Cillessen nooit deed, deed zijn tijdelijke vervanger Andre Onana wél: de Kameroenese zenuwpees stopte de strafschop.

Het betekende een breekpunt in de wedstrijd. Drie minuten later was het aan de andere kant wél prijs. Onzuiver uitverdedigen van Sander Duits en Lars Lambooy werd genadeloos afgestraft door Davy Klaassen: 0-1. In de 35e minuut demonstreerde Klaassen ook hoe het vanaf elf meter wél moet. Dat Gudelj Zwarthoed na 62 minuten uit een directe vrije trap voor een derde maal passeerde, telde alleen nog voor de statistieken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *