Verhuizing van Montjuïc naar Cornellà de Llobregat

By | 29 augustus 2016

Vandaag 6 jaar geleden

Dat ik in 2009 bij de laatste thuiswedstrijd ben geweest die Espanyol afwerkte in het Estadi Olimpic, Barcelona’s Olympisch stadion op de berg Montjuïc, berust enigszins op toeval.

Een bezoek aan wat dan nog doorgaat voor het Estadi RCD Espanyol laat een jaartje op zich wachten. Op de eerste speeldag van het seizoen 2010-2011 is het zover. Zaterdagavond open ik la temporada in Valencia bij Levante tegen Sevilla. Een halve dag en een treinreis van 350 kilometer later strijk ik neer in het aan de westkant van de Catalaanse hoofdstad gelegen Cornellà de Llobregat, waar Barcelona’s tweede club inmiddels huishoudt. Als één van de eerste clubs in la Primera División heeft Espanyol zeven jaar geleden z’n intrek genomen een eigentijds stadion. Zo’n 60 miljoen heeft het gekost. Met ruim 40.000 in de blauwe clubkleuren gekleurde stoeltjes. En eerlijk is eerlijk, er is weinig mis mee.

De tegenstander bij de competitie-ouverture heet Getafe. Een onderonsje Barcelona-Madrid. Maar dan van een iets andere orde dan Barça tegen Real. Voor het entreegeld van 35 euro heb ik echter een prima plekje gekregen op de tweede ring. Bij een aangenaam temperatuurtje. Lekker in de zon. Ik ben gekomen om een leuke pot voetbal te zien. En die krijg ik ook te zien bij een 3-1 zege voor de thuisspelende Pericos.

29 augustus 2010 RCD Espanyol – Getafe CF

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *