Diep in de buidel tasten voor John Heitinga c.s.

By | 30 augustus 2016

Vandaag 7 jaar geleden

Zoals in de meeste Spaanse steden valt ook in Malaga meer dan voldoende te zien en te beleven. Enig minpuntje is dat eind augustus in het diepe zuiden van het Iberisch schiereiland de temperaturen wel eens behoorlijk kunnen oplopen. Het aantal kippenvelmomenten blijft zodoende tijdens mijn weekendje Andalusië in 2009 binnen te perken.

Regenen doet het evenmin, al valt mijn geplande bezoek aan een wedstrijd van het reserveteam van de plaatselijke voetbaltrots tóch in het water. Heb ik met pijn en moeite een bus weten te charteren naar de ergens in een dorre buitenwijk gesitueerde Ciudad Deportiva El Viso, en dan gaat de kraker tegen het roemruchte C.D.U.D. Carboneras niet door! Anulado! De spelers van beide ploegen hebben zich nota tijdens een uitgebreide warming-up al in het zweet gewerkt op de prairie waar het feest moet worden afgewerkt, komt de scheidsrechter niét opdagen! En dan praten we wel over een competitieduel in Grupo IX van de Liga Nacional de Tercera Division. Gelukkig krijg ik de 6 euro die ik heb neergeteld voor de voorstelling keurig terug. Tenminste iets dat ze wél naar behoren afhandelen.

De hoofdmaaltijd vindt op zondag wel gewoon doorgang. Aftrap van el partido Malaga CF tegen Atletico Madrid is vastgesteld om vijf uur ‘s middags. Zo’n tijdstip maakt het nog enigszins draaglijk en zorgt dat ik niet compleet word geroosterd in de bakoven van La Rosaleda. Wel prettig.

De precios van de localidades zijn niet misselijk. Goedkoopste kaartje kost 50 euro! Maar voor zo’n bedrag krijg ik dan wel John Heitinga live aan het werk te zien! Het maakt het begrip ‘duur’ betrekkelijk. Topkwaliteit heeft nou eenmaal zijn prijs. Zeker wanneer je bedenkt dat bij de Madrilenen in de schaduw van de toenmalige Oranje-international ook een zekere Diego Forlan en Sergio Agüero meehobbelen.

Jammer alleen dat John zeven jaar geleden nog geen gehoor heeft gegeven aan zijn roeping om wedstrijden nauwgezet te analyseren. John zou vast en zeker een heldere en scherpzinnige verklaring hebben kunnen geven voor de kansloze 3-0 nederlaag die Atleti in het broeierige Malaga incasseert.

30 augustus 2009 Malaga CF – Atletico Madrid

 

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *