Oranje krijgt lach niet op gezicht van supporters

By | 2 september 2016

De meest bejubelde man in het oranje? John de Bever. Nou heeft de kleurrijke artiest in het verleden meer dan behoorlijk kunnen zaalvoetballen. In het Philips stadion trad hij donderdagavond toch echt op als zanger. Als pauzenummer bij de vriendschappelijke interland Nederland – Griekenland. Met zijn hit ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ kreeg hij wél bijval. Als enige. Verder viel er vijf dagen voor de start van de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland voor het Oranjepubliek in Eindhoven weinig te lachen.

Na alle heisa van de afgelopen dagen in de Zeister bossen zou een overwinning tegen de Grieken een welkome opsteker zijn geweest. Het had de spelersgroep in elk geval wat rust en zelfvertrouwen geschonken op weg naar Solna, waar Zweden dinsdagavond het eerste obstakel vormt in de WK-kwalificatie. Oranje’s generale repetitie tegen een bijzonder matige opponent eindigde echter in een 1-2 nederlaag . Zelfs de grootste optimist kon in het Philips stadion weinig aanknopingspunten ontdekken waarom Oranje na het weekend wél ineens de lach tevoorschijn tovert op de gezichten van de supporters…

Het grote aantal lege plekken in het Philips stadion mag al een veeg tegen aan de wand worden genoemd. Het feestpubliek in oranje laat z’n helden vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *