Generaal moet Bayer naar Bundesligatop leiden

By | 3 september 2016

Vandaag 28 jaar geleden

Om ruim twee maanden na de door Nederland gewonnen Europameisterschaft terug te gaan naar het land des onheils, geeft een uitstekend gevoel.

Topwedstrijden als Bayer 04 Leverkusen tegen der Rekordmeister uit München zijn in 1988 gewoon op de bonnefooi te bezoeken. ’s Ochtends tijdig wegrijden uit Nederland, dan zijn er altijd nog wel kaarten voorradig aan de kassa’s. Zeker in Leverkusen hoeft de voetbaltoerist uit het buitenland zich niet gauw zorgen te maken. Het Ulrich-Haberland-Stadion is immers zelden of nooit uitverkocht.

Onder leiding van niemand minder dan onze eigen Nederlandse Europameister Rinus Michels wil de leiding van het Bayer-concern 28 jaar geleden de aanval op de gevestigde orde in eigen land inzetten. Het veroveren van de UEFA Cup eerder dat jaar wordt slechts gezien als het begin. In het vervolgtraject moet de Amsterdamse generaal de Werkself naar de Bundesligatop voeren.

Het begin verloopt hoopvol voor Michels en zijn Jungs. Op de zesde speeldag houdt Bayer 04 in eigen huis de nog ongeslagen grootmacht uit Bayern op een verdienstelijk 1-1 gelijkspel.

3 september 1988 Bayer Leverkusen – Bayern München

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *