Nieuwe bezuinigingen op komst bij De Stentor?

By | 3 september 2016

Het lijkt erop dat er nieuwe bezuinigingen op komst zijn op de sportredactie van De Stentor. Het samenvoegen van allerlei regioredacties om met minder mensen meer krant te maken, ging de afgelopen jaren al ten koste van de werkgelegenheid en de kwaliteit van de berichtgeving. Een oproep die zaterdag in de Apeldoornse editie van het regionale dagblad stond doet opnieuw het ergste vrezen.

De Stentor roept sportliefhebbers op opvallende foto’s en filmpjes voortaan te mailen naar de sportredactie in Apeldoorn. Alsof de verslaggevers en medewerkers van de lokale editie van het Algemeen Dagblad in Apeldoorn al niet meer dan genoeg schitteren door afwezigheid langs de lijn, verwacht De Stentor nu dus dat lezers het werk gaan overnemen. De krant wil op deze manier eveneens een poging ondernemen haar nieuws- en kwaliteitsarme website ‘op te leuken’. ‘Want sport is nu eenmaal ontzettend leuk om te doen én om naar te kijken’

De minachting voor de lezer neemt geen einde. In het verlengde daarvan moeten Stentorlezers niet vreemd opkijken wanneer de abonnementsprijzen en de tarieven voor losse nummers eerdaags zullen stijgen.

De Apeldoornse gemeentewoordvoerder Toon Schuiling sloeg onlangs op twitter de spijker op de kop met zijn tweet: ‘Opnieuw geen letter regionale sport in @De_Stentor. Krant wordt meer en meer een kloon van het AD. Slechte ontwikkeling.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *