Hoopgevend Eredivisiedebuut WSV/Shoepimp

By | 17 september 2016

De ene nederlaag is de andere niet. De 12-4 zeperd voor de beker bij FC M.A.R.L.E.N.E. was nou niet bepaald een uitslag die de zaalvoetballers van WSV/Shoepimp in gedachten hadden als opmaat voor een klankvol debuutjaar in de Eredivisie. Bij hun ‘echte’ vuurdoop kwamen de Apeldoorners vrijdagavond veel beter voor de dag.

Ook bij FC Eindhoven incasseerde de kersverse Eredivisionst een nederlaag. Maar wel een nederlaag met perspectief, zoals dat zo mooi heet. WSV/Shoepimp bracht de landskampioen van 2015 in eigen hal nadrukkelijk aan het wankelen. Een minuut en zeventien seconden voor het einde stond de lat na een inzet van Jordy Woerdman een Apeldoornse gelijkmaker in de weg. Een kleine stunt bleef daarmee uit. De wedstrijd duurde iets tekort voor de ploeg van coach Anouar Tighadouini.

Halverwege keek de nieuweling in de hoogste speelklasse tegen een 4-2 achterstand aan. De te afwachtend beginnende bezoekers openden wel de score. De 0-1 van Rachid Boughalab gaat de boeken in als de eerste goal ooit van een Apeldoornse club in de Eredivisie. Doordat de WSV’ers een aantal malen niet helemaal bij de les waren hield de voorsprong niet lang stand. FC Eindhoven strafte de slordigheden genadeloos af.

Na de pauze gooide WSV/Shoepimp alle schroom van zich af en voerde het de druk op. De Eindhovenaren scoorden echter de doelpunten… Bij een 7-3 achterstand draaide de Eredivisiedebutant onder aanvoering van de ouderwets op dreef zijnde Joey Ngarigota de thuisploeg de duimschroeven aan. De inhaalrace leverde geen beloning op. De treffers van Cihan Özcan, die in totaal vijf maal succesvol de trekker overhaalde, en Mo Bendadi volstonden uiteindelijk niet voor WSV’s eerste Eredivisiepunt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *