Dramatische terugkeer van Cruijff in Amsterdam

By | 18 september 2016

Vandaag 33 jaar geleden

Een van de meest besproken eredivisiewedstrijden aller tijden. Al is het alleen maar omdat de door Ajax niet meer gewenste Johan Cruijff terugkeert in Amsterdam. Uitgerekend met Feyenoord, de aartsrivaal. Het legt al vooraf nóg meer spanning op de altijd beladen klassieker dan normaal gesproken het geval zou zijn geweest.

Ik ben in het afgeladen Olympisch stadion getuige van een spektakel dat z’n weerga niet kent. Niet alleen op het veld gaat het flink te keer, ook op de tribunes. De scheidingshekken tussen de verschillende vakken in de oude betonbak krijgen het zwaar te verduren. Zó graag willen de supporters van beide vaderlandse grootmachten bij elkaar buurten…

En wát een wedstrijd! Dit is er zo eentje waar iedereen die er bij was 33 jaar later nog over spreekt of schrijft. Nú dus!

Johan Cruijff beleeft een dramatische terugkeer in Amsterdam. Op een regenachtige zondag regent het doelpunten in Amsterdam. Die 8-2 gaat de geschiedenisboeken in. Jesper van Olsen en Marco van Basten eisen hoofdrollen voor zich op. Zouden de spelers van het eerste elftal van csv Apeldoorn wel weten dat hun trainer in deze legendarische wedstrijd ook tot de doelpuntenmakers behoort?

18 september 2003 Ajax – Feyenoord

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *