Bonuspunt Go Ahead Eagles na 2-0 achterstand

By | 25 september 2016

Meer dan een uur lang liep Go Ahead Eagles zaterdagavond in Alkmaar achter bal en tegenstander aan. Een 2-0 achterstand bij AZ betekent normaal gesproken over en sluiten, einde oefening. Niet voor Go Ahead Eagles in het AFAS stadion. Op z’n Duits en z’n Dundalks kaapten De Konings onderdanen brutaal een punt mee. Een bonuspunt, waarvan de Deventenaren ergens in mei misschien wel kunnen zeggen dat ze de ommekeer teweeg bracht in de strijd om het behoud van het Eredivisieschap.

Tot tien minuten voor rust bleven de bezoekers uit Deventer overeind. Toen was het weer zover… Haps ging over het been van Lambooij. Penalty. Nummer vijf die Go Ahead Eagles in het huidige seizoen tegen kreeg. Tevens de vijfde penalty waaruit een tegendoelpunt viel. Wout Weghorst liet Theo Zwarthoed kansloos. Kort na rust stond de voormalige spits van Heracles opnieuw op de juiste plek. Bij de eerste paal werkte hij een voorzet van Bell Hassani binnen: 2-0. Hiermee leek de tot dan eenzijdige ontmoeting in Alkmaar al voortijdig beslist.

Go Ahead Eagles dacht daar anders over. Met een droge knal vanaf een metertje of 25 bracht aanvoerder Sander Duits de gasten als een donderslag bij heldere hemel terug in de wedstrijd. En wat niemand voor mogelijk had gehouden, gebeurde daarna. Waar het Ierse Dundalk negen dagen eerder in slaagde, deed Go Ahead Eagles dunnetjes over: AZ een punt afsnoepen. Met hoofdrollen voor de drie invallers aan Deventer zijde. Manchester City-huurling Sinan Bytyqi zorgde vanaf het middenveld voor de creatieve impulsen. Kenny Teijsse maakte oorlog in het Alkmaarse strafschopgebied. Sam Hendriks scoorde in de 87e minuut de 2-2. Daarmee kreeg de vechtmachine uit Deventer de beloning voordat ze niet opgaf en bleef knokken voor een goed resultaat.

In de blessuretijd kopte Lukassen AZ nog bijna naar de overwinning. De lat voorkwam een derde Alkmaars doelpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *