Doelpuntrijke middag in Ulrich-Haberland-Stadion

By | 26 september 2016

Vandaag 24 jaar geleden

Qua prestaties groeit Bayer Leverkusen in de jaren ’90 steeds meer naar de Bundesligatop toe. Het Umfeld, zoals ze dat over onze oostgrens zo mooi noemen, van de bedrijfsclub blijft toch lang ietwat amateuristisch houden. Weinig clubs hebben hun zaakjes beter voor elkaar, desalniettemin bezit het Ulrich-Haberland-Stadion nou niet de allure die bij een club met zoveel ambities past. In die tijd kan het bijvoorbeeld maar zo gebeuren dat je de kleurrijke XL-manager Reiner Calmund in de toenmalige, naast het clubrestaurant gelegen, Geschäftstelle aantreft achter een enorm bord patat met kingsize formaat worsten. Mahlzeit!

Wanneer ik de Rijn afzak voor het jaarlijkse onderonsje tussen Bayer 04 tegen Schalke 04, zijn dat halve thuiswedstrijden voor Schalke. Het enige dat al vooraf lijkt vast te staan, is dat ‘we’ met een nederlaag weer naar huis gaan. Dat is bijna vaste prik. In het seizoen 1992-1993 maken de Knappen het wel heel bar. Met 6-1 liefst schminkt Bayer met z’n Ossis Andreas Thom en Ulf Kirsten de bezoekers uit Gelsenkirchen af.

Al mag ik daarbij niet onvermeld laten dat vier van die zes goals vallen nadat keeper Jens Lehmann geblesseerd uitvalt. Schalke heeft dan alle twee de toegestane wissels al gebruikt. Het moet noodgedwongen met tien man en veldspeler Mike Büskens tussen de palen verder. Dat loopt niet helemaal goed af.

26 september 1992 Bayer Leverkusen – Schalke 04

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *