Kleedkamer in stadion van Haarlem leeggeroofd

By | 7 oktober 2016

Vandaag 19 jaar geleden

Kan ik het bijwonen van Haarlem tegen Helmond Sport op een doordeweekse avond nou betitelen als dé ultieme vorm van voetbalverdwazing? Is vanaf Apeldoorn toch al gauw meer dan 110 kilometer heen en meer dan 110 kilometer terug. Nee hoor, geintje. Niemand hoeft zich zorgen te maken en mijn verstandelijke vermogens nóg meer in twijfel te trekken dan waarschijnlijk toch al het geval is. Als excuus kan ik namelijk aanvoeren dat ik beroepshalve aan de Jan Gijzenkade op de perstribune plaatsneem.

Het is de tijd dat ik Apeldoorn en verre omgeving onveilig maak als verslaggever voor FORZA! Sportjournaal. Mooie tijden, die misschien binnenkort in een iets andere vorm gaan herleven. Al zal dat zeker niet gebeuren met dezelfde AA’er van toen als uitgever.

Dat ik op 17 oktober 1997 de ook dan al bestaande files trotseer voor dit ogenschijnlijke niemendalletje in de Eerste Divisie komt omdat er op deze dinsdagavond twee Apeldoorners meedoen: Marco Bergsma bij Haarlem en huidig Heerenveen-trainer Jurgen Streppel aan Brabantse kant. Het blijft eeuwig jammer dat de deskundigen bij de Apeldoornse editie van het Algemeen Dagblad vandaag de dag in al hun hooghartigheid niet willen inzien dat Apeldoornse lezers van een Apeldoorns dagblad graag op de hoogte blijven van wat Apeldoornse voetballers zoal uitspoken. Maar dat terzijde.

Andere tijden, andere zeden. Zo slaag ik er destijds na afloop van de warming-ups van beide ploegen probleemloos in om zowel Bergsma als Streppel op de foto te zetten. Óp het veld nota bene! Zoveel vrijpostigheid kan een hedendaags journalist zich niet veroorloven. Wie tegenwoordig het veld op wandelt, heeft waarschijnlijk meteen allerlei figuren in felgekleurde jacks in de nek hangen.

Bergsma c.s. winnen de niet bepaald hoogstaande pot voetbal met 1-0. Leuk voor de statistieken. Het kost me na afloop geen enkele moeite om beide Apeldoornse voetballers kort te spreken te krijgen. Aan mixed zones, waar persvertegenwoordigers van achter een lintje of een hekje de heren voetballers mogen aanspreken over hun bevindingen, doen ze anno 1997 niet. Potige stewards om de verslaggevers uit de buurt van de kleedkamers weg te houden, schakelt de HFC Haarlem ook niet in.

Hoewel het mij het werken aanzienlijk vergemakkelijkt, was het op deze bewuste avond wellicht verstandiger geweest een of meerdere beveiligers voor de deur te zetten. Het kleedlokaal van de thuisclub blijkt tijdens de wedstrijd ongenode gasten te hebben gehad. Ingebroken! Alsof het niveau van de wedstrijd al niet bedroevend genoeg was, blijkt ook nog eens de kleedkamer te zijn leeggeroofd. Uiterst wrang dat zoiets uitgerekend bij een club gebeurt waar niets te halen valt…

7 oktober 1997 Haarlem – Helmond Sport

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *