Barcelona – Valencia als leuk tussendoortje

By | 14 oktober 2016

Vandaag 15 jaar geleden

De Champions League-wedstrijd van Schalke 04 op en tegen Mallorca vormt medio oktober 2001 het hoofddoel van een heerlijke ouderwetse voetbaltrip. Met de Kleef ben ik al enkele dagen voordien neergestreken in Santa Susanna. We zijn met de auto naar de Costa Maresme gereden. Een lekker ritje. Bij aankomst staat er bijna 1500 kilometer op de teller. Vanuit Barcelona nemen we op de (maandag)avond voor het CL-duel de veerboot naar Palma.

We hebben onze reis zo afgestemd dat we op zondag in de Catalaanse hoofdstad ook nog wat ballen kunnen zien rollen. Zondagmiddag zitten we in het estadio Santa Coloma bij UD Gramanet tegen Real Zaragoza B, een wedstrijd uit de Segunda B. Aansluitend gaan we meteen door naar Camp Nou voor Barcelona – Valencia. Leuke tussendoortjes. Lekkere opwarmertjes voor Schalke…

Barcelona – Valencia is een topper op jornada 8 van de Primera División. De nummer twee van de ranglijst tegen de nummer zes. Barça met twee punten achterstand op de verrassende koploper Betis Sevilla, los Che met slechts één puntje minder. Maar ongeacht de stand is Barcelona – Valencia natuurlijk altijd een topper.

Het is negen jaar nadat Johan Cruijff zijn dream team op Wembley naar de Europa Cup heeft geleid, Diego Maradona zit op Cuba af te kicken, Louis van Gaal is met Oranje bezig de kwalificatie voor het WK 2004 te verkloten, terwijl de dan 14-jarige Lionel Messi sinds enkele maanden in de jeugdopleiding van La Masía tovert. Wij moeten ons zodoende tevreden stellen met Carles Puyol, Frank de Boer, Philip Cocu, de jonge Xavi, Patrick Kluivert en Luis Enrique. Ook niet verkeerd natuurlijk. Bij het door Rafa Benitez getrainde Valencia hoedt Cañizares het doel.

Voor 7500 Pesetas, omgerekend 45,08 euros (zo staat tenminste op het kaartje vermeld), zien we vanuit de nok van het stadion vier goals: 2-2. Alleen het enorme stadion maakt een Barcelona-thuiswedstrijd tot een hele een belevenis. Qua sfeer kan zelfs een vol Camp Nou in het pre-tiqui taca-tijdperk niet tippen aan een doorsnee Bundesligawedstrijd.

14 oktober 2001 FC Barcelona – Valencia CF

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *