Heksenketel dankzij 25.000 Trabzonspor-fans

By | 15 oktober 2016

Vandaag 20 jaar geleden

Frequente bezoekers van voetbalwedstrijden in Duitsland zijn wel gewend aan de gigantische toeschouwersaantallen. Vooral ook de enorme hoeveelheid supporters die uitspelende clubs vaak meebrengen. Met duizenden tegelijk reizen de Schlachtenbummler hun favoriete club achterna.

Wat ik twintig jaar geleden in het oude Parkstadion meemaak, is zelfs voor Duitse begrippen hoogst uitzonderlijk. Iets meer dan 50.000 man mag er op last van de UEFA worden toegelaten bij het UEFA Cup-onderonsje tussen Schalke 04 en Trabzonspor. Van dat aantal steunt bijna de helft de Turkse tegenstander: om en nabij de 25.000! Een (bijna) uitwedstrijd voor Schalke 04 in eigen stadion. Ongelooflijk. Nooit eerder en nadien ook niet vaker vertoond in Gelsenkirchen-Buer. De Duitse en Turkse supporters maken er samen een heerlijke heksenketel van.

Uit veiligheidsoverwegingen is het stadion voor de gelegenheid in twee aparte ‘zones’ verdeeld. Een en ander heeft tot gevolg dat ik noodgedwongen moet verhuizen van mijn vaste plekje in de Südkurve naar de Gegengerade.

Vanaf mijn tijdelijke zitplaats op de lange zijde zie ik Schalke 04 dankzij Martin Max een enigszins benauwde 1-0 overwinning behalen. Eerlijk is eerlijk, de Turkse vice-kampioen heeft het betere van het spel. Opgezweept door de 25.000 landgenoten op de tribunes stijgt Trabzonspor boven zichzelf uit. Schalke 04 heeft er de handen meer dan vol aan. Beste man op het veld is de blonde linkshalf van Trabzonspor Abdullah. Geweldige voetballer, een tovenaar!

15 oktober 1996 Schalke 04 – Trabzonspor

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *