csv Apeldoorn haalt flink uit bij NSC Nijkerk: 1-5

By | 16 oktober 2016

csv Apeldoorn schoot zaterdagmiddag flink uit haar slof. De Apeldoornse Hoofdklasser won in Nijkerk met maar liefst 1-5 bij het door voormalig csv’er Jochem de Weerdt gecoachte NSC. De bezoekers waren daarmee nog lief voor de thuisclub. Een score met dubbele cijfers had zeker tot de mogelijkheden behoord.

Richard van Schooten kopte csv na 17 minuten op voorsprong. Tien minuten later zorgde uitblinker Jesse Hartgers met een subliem stiftballetje voor de 0-2. NSC kreeg in de eerste helft wel enkele mogelijkheden, maar sprong daar uitermate slordig mee om. Aan de andere kant mochten de Nijkerkers blij zijn dat csv Apeldoorn de score niet verder opvoerde. Zo bestond er bij het begin van de tweede helft nog een sprankje hoop voor De Weerdt c.s.

Een makkelijk gegeven strafschop na een lichte overtreding op Steven van Es boorde alle illusies voor de thuisploeg definitief de grond in. Van Schooten schoot matig in, maar trof toch doel vanaf elf meter. Na een uur maakte de 17-jarige Jesse Perdon er zonder pardon 0-4 van. De gasten namen daarop wat gas terug en bespaarden het arme NSC een nóg grotere afstraffing. Beukers mocht zes minuten voor het einde zowaar de Nijkerkse eretreffer voor z’n rekening nemen. Drie minuten later pikte invaller Frank Boers eveneens zijn doelpuntje mee en bepaalde de eindstand op 1-5.

De riante zege brengt csv Apeldoorn na de negende speeldag op de zesde plaats in de Hoofdklasse B, op slechts vier punten achterstand van koploper ACV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *