Go Ahead Eagles één helft de baas in Galgenwaard

By | 16 oktober 2016

Go Ahead Eagles incasseerde zaterdagavond een ruime nederlaag in de Galgenwaard. De 3-0 voor FC Utrecht deed het spelbeeld behoorlijk geweld aan. Tot aan de onfortuinlijke 1-0 achterstand in de 41e minuut waren de bezoekers uit Deventer heer en meester in de Domstad.

Veertig minuten lang kwam het onzekere FC Utrecht nauwelijks in het stuk voor. Nota bene de eerste de beste schotpoging van spits Sébastien Haller zette de wedstrijd volledig op de kop. De bal caramboleerde via Eagles-doelman Theo Zwarthoed tegen een lichaamsdeel van de meegelopen Giovanni Troupée aan en verdween met een vreemde curve in de bovenhoek: 1-0. Volkomen tegen de verhouding in. Leon de Kogel, Marcel Ritzmaier, Sander Duits, Darren Maatsen en Sinan Bytyqi hadden voordien al kansen en mogelijkheden om zeep geholpen om de brutaal opererende gasten op een meer dan verdiende voorsprong te brengen.

In de achtste minuut van de tweede helft scoorde FC Utrecht opnieuw. Rihairo Zivkovic stifte de bal op de lat, waarna de vrijstaande Rico Strieder bij de rechter paal de 2-0 over de lijn werkte. Na een uur was Zivkovic uit een snelle uitbraak zelf trefzeker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *