AZ-clubcard komt van pas in Champions League

By | 20 oktober 2016

Vandaag 7 jaar geleden

In 2005 ben ik ooit in het bezit gekomen van een clubcard van AZ. Het ding komt vier jaar later mooi van pas wanneer de landskampioen Nederland in het seizoen 2009-2010 vertegenwoordigt in de Champions League. Ik koop zelfs een passe-partout, al sla ik de eerste thuiswedstrijd van de Alkmaarders tegen Standard Luik over. Ik doe het kaartje van de hand aan een Duitse kennis met een zwak voor de Belgische club.

Drie weken later tegen Arsenal zit ik wel in het DSB stadion, dat tijdens Europese wedstrijden de naam DS stadion draagt. Dirk Scheringa (DS) kan in ogen van de UEFA nog net door de beugel. Dirk Scheringa Beheer (DSB) gaat de beleidsbepalers van de Europese voetbalmaffia een stap te ver, dat zit de exclusiviteit van de eigen sponsors hinderlijk in de weg. En zoals bekend is de Champions League in de eerste plaats een feestje voor de met miljoenen smijtende multinationals.

Arsène Wenger laat een aantal van zijn sterren in Londen achter. Met Cesc Fàbregas, Andrej Arshavin en Robin van Persie heeft de Franse manager van de Gunners toch het nodige zware geschut meegebracht dat het de moeite waard maakt om in de wind te gaan zitten. Want of het nou DSB-, DS- of AFAS stadion heet, vaste bezoekers zullen beamen dat het altijd waait in Alkmaar. Toeschouwers krijgen bij AZ altijd de volle laag. Al heeft de Nederlandse kampioen op deze avond in figuurlijke zin de wind mee. Door een late gelijkmaker van David Mendes de Silva houden de mannen van Ronald Koeman Arsenal op een verdienstelijk 1-1 gelijkspel. Doordat de goal pas zo laat valt, blijft de uitzinnige AZ-supporters in het niet eens uitverkochte stadion gelukkig niet al te veel tijd meer om tekeer te gaan met hun klappertjes.

20 oktober 2009 AZ – Arsenal

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *