Op de fiets naar Deventer voor kaarten

By | 21 oktober 2016

Vandaag 38 jaar geleden

Go Ahead Eagles – FC Twente, de Overijsselse derby van komend weekend, doet me terugdenken aan mijn allereerste uitwedstrijd van de Eagles. Vandaag op de kop af 38 jaar geleden alweer. Je houdt het niet voor mogelijk zo snel als de tijd voorbij gaat. Ik word oud! Van de spelers van de huidige Eagles-selectie is nog niemand geboren als ik als twaalfjarig knaapje in het Diekmanstadion een bijzondere primeur beleef.

Ik krijg mijn neef Hans de Boer zo gek dat hij meegaat naar Enschede. Hij stelt echter één voorwaarde. Ik moet van tevoren kaarten regelen. En dat ligt aan het eind van de jaren ’70 een ietsepietsie gecompliceerder dan vandaag de dag. Er zit niets anders op dan op mijn vrije woensdagmiddag van Apeldoorn naar Deventer te fietsen. Bertie Hartgers vergezelt me. Onze inspanningen blijven niet onbeloond. De beheerder van het restaurant van de Adelaarshorst heeft in een sigarendoos nog een stapeltje toegangsbewijzen. Hans moet er aan geloven, kan nu niet meer onder zijn belofte uit.

De reis gaat zodoende op zaterdagavond naar Tukkerland. Vanuit Go Ahead Eagles point of view wordt het een speciale wedstrijd. Zeg maar gerust legendarisch. Voor 11.500 toeschouwers in dat stadion met die foeilelijke sintelbaan winnen de bezoekers met 2-1. Of 1-2, whatever. Jan Groeneweg scoort beide goals.

Sinds de oprichting van FC Twente in 1965 slaagt Go Ahead (nog zonder Eagles) er slechts één keer eerder in de volle buit mee naar huis te nemen uit Enschede. In het seizoen 1966-1967 eindigt het 1-3 in Deventer voordeel. Bij die twee uitzeges is het tot dusverre gebleven. Nummer drie staat gepland voor zondag 2 april 2017…

21 oktober 1978 FC Twente – Go Ahead Eagles

I was there…

 

Een gedachte over “Op de fiets naar Deventer voor kaarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *