Eerste Eredivisiezege voor zaalvoetballers WSV

By | 21 oktober 2016

WSV/Shoepimp heeft vrijdagavond voor het eerst een wedstrijd in de Eredivisie winnend afgesloten. Vijf maal was scheepsrecht voor coach Anouar Tighadouini en zijn zaalvoetballers. In de opnieuw goed gevulde Mheenhal moest HV/Veerhuys er met 6-3 aan geloven.

Nooit eerder won een Apeldoorns zaalvoetbalteam een wedstrijd in ’s lands hoogste speelklasse. Dat ze historie hadden geschreven, boeide de WSV’ers niet zo. Zij waren namelijk van mening dat ze die mijlpaal eigenlijk twee weken geleden al hadden moeten bereiken. Tegen Groene Ster gaven de Apeldoorners de voorsprong – en daarmee de winstkansen – in de tweede helft weg.

Die fout maakten ze niet nogmaals. Met een 2-1 voorsprong ging WSV/Shoepimp ditmaal de rust in. En hoewel de bezoekers uit Hoorn na de hervatting gelijkmaakten, liep de thuisclub uit naar 5-2. De verdediging rond invaller-doelman Alpay Yuzgec stond als een huis. Zelfs toen HV/Veerhuys de keeper verving door een veldspeler en een alles of niets belegering begon, bleef WSV/Shoepimp betrekkelijk eenvoudig overeind.

De Apeldoornse doelpunten kwamen op naam van Samir Makhoukhi, Cihan Özcan (3), Joey Ngarigota en Kahan Özcan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *