Sterk FC Twente laat Go Ahead Eagles lang hopen

By | 22 oktober 2016

Tot aan de 89e minuut mocht Go Ahead Eagles zaterdagavond tegen FC Twente de hoop koesteren op een punt. De 0-2 van de Kosovaarse Manchester City-huurling Bersant Celina, een van de uitblinkers aan Enschedese kant, brak het verzet van de Deventenaren definitief.

Eigenlijk mocht het een klein wonder heten dat Go Ahead Eagles zo lang kansrijk bleef. In de eerste helft overklaste het dynamische FC Twente de Deventenaren compleet. Go Ahead Eagles kon op geen enkel moment een passend antwoord vinden om de beweeglijke aanvallers van de Enschedeërs in bedwang te houden. Desondanks openden de Tukkers pas in de 44e minuut door toedoen van Yeboah de score. De paal en Eagles-keeper Theo Zwarthoed stonden een hogere voorsprong voor de gasten in de weg.

In de tweede helft verloste Go Ahead Eagles zich enigszins uit de Twentse wurggreep. Met steun van de twaalfde man dwong het FC Twente meer achteruit. De bal wilde echter niet goed vallen. Niet bij een kopbal van Sander Fischer noch bij schoten van Marcel Ritzmaier en Randy Wolters. Zolang een tweede goal voor de bezoekers uitbleef was er nog niets verloren voor de equipe van Hans de Koning. Die treffer viel uiteindelijk toch. Toen Celina in de 80e minuut eerst de paal trof, bleek dat slechts uitstel van executie. Negen minuten later velde de Kosovaarse international alsnog het vonnis over Go Ahead Eagles .

De rode kaart voor Jarchinio Antonia in de blessuretijd zorgde voor een extra smet op de wedstrijd.