Een grote tent bij de ingang van het uitvak

By | 23 oktober 2016

Vandaag 8 jaar geleden

Wie al zolang de velden afstruint als ik kijkt niet zo gauw meer ergens vreemd van op. Over grote tenten voor sponsors en aanverwant volk verbaas ik me al lang niet meer. Een grote tent, zoals die voor aanvang van de UEFA Cup-wedstrijd tussen Schalke 04 en Paris Saint-Germain voor de ingang van het uitvak is neergezet, wekt toch wel enige verwondering. Ook Huub en Tom, die met me mee zijn naar Gelsenkirchen, kunnen geen verklaring bedenken voor waarom het ding er staat.

Pas in de dagen nadien krijgen we daarover enige duidelijkheid. Uit mediaberichten maak ik op dat het fouilleren van de meegekomen supporters uit Frankrijk wel erg grondig is gebeurd in Gelsenkirchen. Het gebeurde tot op het bot toe. Letterlijk! De vermeende Parijse hooligans moesten uit de kleren. Je houdt het niet voor mogelijk. Het wordt steeds gekker. Om de gasten toch nog iets van hun privacy en waardigheid te laten behouden, heeft de Duitse politie die tent laten aanrukken. Heel attent.

Helemaal zonder reden is de verhoogde waakzaamheid rondom de Arena auf Schalke niet helemaal. Acht geleden kan PSG slechts dromen van oliemiljoenen uit Qatar of een trefzeker Zweeds fenomeen. Enkel de meest fanatieke fans van de club behoren in die periode tot de Europese top, en dan niet altijd in de meest positieve zin van het woord. Dus ja, enige preventie is zeker op zijn plaats.

En alsof de behandeling van de supporters al niet vernederend genoeg is, zet Schalke 04 de Parijzenaars ook op het veld nog eens in hun hemd: 3-1. Andere tijden, hè. Met Mateja Kezman in de spits bij PSG en een Heiko Westermann die in het Schalke-shirt tot de beste centrale verdedigers van Duitsland behoort.

23 oktober 2008 Schalke 04 – Paris Saint-Germain

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *