Kevin Diks eerste Apeldoorner in Serie A

By | 23 oktober 2016
Kevin Diks eerste Apeldoorner Serie A

Kevin Diks heeft op Sardinië zijn debuut gemaakt voor ACF Fiorentina in de Italiaanse Serie A. Zijn Portugese trainer Paulo Sousa gaf de 20-jarige Apeldoorner zondag in de uitwedstrijd bij Cagliari zijn eerste speelminuten .

In de 88e minuut mocht de voormalige rechtsback van Vitesse oud-Barcelona aanvaller Cristian Tello aflossen. De Florentijnen behaalden een 3-5 overwinning in het Stadio Sant’Elia.

Diks is de eerste Apeldoornse voetballer in de hoogste Italiaanse speelklasse, maar zeker niet de eerste Apeldoorner in een buitenlandse competitie. Plaatsgenoten Peter Bosz (Frankrijk, Duitsland en Japan), Frank Berghuis (België), Demy de Zeeuw (Rusland en België), keeper Patrick Jansen (Malta), Julius Wille (Verenigde Staten), Steven Berghuis (Engeland) en broer Jamarro (Slowakije) waren al eerder grensoverschrijdend in balbezit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *