Adelaarshorst beleeft ouderwetse bekerstunt

By | 27 oktober 2016

Vandaag 5 jaar geleden

Elk seizoen is anders. Het ene jaar blameert een club zich in het bekertoernooi, het andere seizoen haalt diezelfde club een stunt van jewelste uit. Zo heb ik erkend cupfighter Go Ahead Eagles de afgelopen drie decennia voor de KNVB beker zien verliezen van de amateurs van DOS Kampen (1987), FC Lisse (1997), HHC Hardenberg (2008) en eergisteren van De Jodan Boys. Elk decennium is er wel zo’n debacle geweest. Op de dag af vijf jaar geleden zat ik echter ook in de Adelaarshorst toen Go Ahead Eagles, destijds twaalfde in de Jupiler League, Feyenoord uit de beker knikkerde.

Een gedenkwaardige donderdagavond. Met een supportersmars vanaf de Brink naar stadion. Met Bengaalse fakkels en vuurwerk óp het veld. Met goals van Joey Suk en Marnix Kolder die de uitverkochte Adelaarshorst in vuur en vlam zetten. Dat Ron Vlaar een minuut voor tijd de eer nog redde voor de Rotterdammers, mocht de pret niet drukken.

De destijds in Deventer aanwezige Feyenoordsupporters zullen hun favorieten op die avond evenzeer hebben vervloekt als de supporters van Go Ahead Eagles twee dagen geleden met hun gevallen helden deden. Maar evenals op de overwinning van De Jodan Boys dinsdagavond viel er op de zege van de Eagles op Feyenoord in 2011 niets, maar dan ook helemaal niets af te dingen.

27 oktober 2011 Go Ahead Eagles – Feyenoord

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *