Drie op een rij voor AGOVV: 3-0 tegen Blauw Geel

By | 29 oktober 2016

AGOVV kruipt langzaam maar zeker omhoog. Na de dramatische competitiestart, met vijf opeenvolgende nederlagen, boekten de Blauwen alweer hun derde zege op rij. Op Berg en Bos moest Blauw Geel’55 er zaterdagmiddag aan geloven: 3-0.

Nu de ziekenboeg langzaam begint leeg te stromen, nemen de keuzemogelijkheden voor AGOVV-coach Jerry Cooke allengs toe. Het uitvallen van keeper Martijn Droppert, kort voor rust, was het enige punt van zorg aan Apeldoornse kant. Invaller Kevin Bloemendal hield het Apeldoornse doel schoon.

Extra winstpunt was de rentree van Dominique Vos. De 33-jarige routinier, al in 2002 landskampioen bij de amateurs met AGOVV,  werkte voor het eerst sinds drie jaar een volledige wedstrijd af. Het kwam de rust achterin duidelijk ten goede. Voor de tweede keer op rij werd de nul gehouden, mede omdat de bezoekers in de blessuretijd van de tweede helft een strafschop misten.

Doelpunten van Yuri Brentjens (twee) en invaller Miquel Suarez Escalante hielpen de Apeldoorners aan de zege en een negende plek op de ranglijst van de tweede klasse G.