Frisse dadendrang aan het Lotter Autobahnkreuz

By | 31 oktober 2016

Vandaag 7 jaar geleden

Lotte kennen veel Nederlanders waarschijnlijk vooral vanwege het gelijknamige Autobahnkreuz. Komende vanaf Oldenzaal kunnen automobilisten er over de A30 hun weg vervolgen naar Bad Oeynhausen/Hannover. De tweede optie kort voor Osnabrück is de afslag pakken naar de A1 in de richting Bremen/Hamburg. Of natuurlijk via Münster, Lüdenscheid en Köln verder zuidwaarts.

Minder bekend is dat de plaatselijke sportvrienden in de loop der jaren steeds beter is gaan presteren op het voetbalveld. Anno 2016 zorgt Sportfreunde Lotte zelfs voor furore in de Derde Liga en staat het op gelijke hoogte met traditionele regiotoppers als VfL Osnabrück, Preussen Münster en – in mindere mate – SC Paderborn. Afgelopen week knikkerde het zelfs Bayer Leverkusen uit het Duitse bekertoernooi.

Ik ben er in het seizoen 2009-2010 al achter gekomen waartoe de hoofdmacht van der Verein für Laufspiele in staat is. Het is het derde seizoen van Sportfreunde Lotte in de Regionalliga West . De club geldt dan nog als een onbeschreven blad. Al gaan ze wel met hun tijd mee. Zelfs het rustieke Tecklenburger Land krijgt te maken met de toenemende commercie. Zo is het knusse stadionnetje am Lotter Kreuz dan al omgedoopt tot PGW Arena.

Samen met Tom zie ik onze nieuwe vrienden uit Lotte aan het werk tegen een tegenstander van naam: Rot Weiss Essen. Van de bijna 3.000 toeschouwers is die middag zeker de helft afkomstig uit de Ruhrpott. Het weerhoudt Sportfreunde Lotte niet de gevestigde orde uit Essen met liefst 3-0 weg te poetsen en via het Lotter Kreuz terug te sturen ins Revier.

31 oktober 2009 Sportfreunde Lotte – RW Essen

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *