GA Eagles trekt opnieuw aan het kortste eind

By | 31 oktober 2016

PEC Zwolle heeft zondagmiddag de IJsselderby gewonnen. In een weinig hoogstaand treffen dat eigenlijk geen winnaar verdiende versloegen de Zwollenaren Go Ahead Eagles met 3-1. Vijf dagen na de blamage in het bekertoernooi tegen de amateurs van Jodan Boys trokken de Deventenaren opnieuw aan het kortste eind.

De Zwolse zege kwam wel met enig fortuin tot stand. Mickey van der Hart voorkwam zo’n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd bij een 2-1 stand de verdiende gelijkmaker voor de bezoekers. De Zwolse keeper met een kort Deventer verleden pareerde eerst een uithaal van Kevin Brands en maakte aansluitend ook de te slappe rebound van Kenny Teijsse onschadelijk. In de slotminuut kreeg Sander Fischer rood omdat hij de doorgebroken Achabar lichtelijk uit balans bracht, waarna Holla uit de toegekende vrije trap de Zwolse zege definitief veilig stelde.

De Overijsselse burenruzie in het MAC3PARK stadion kende een stormachtige start. Direct na de aftrap had Marcel Ritzmaier Go Ahead Eagles aan de leiding kunnen helpen. De Oostenrijker werkte een voorzet van links van Randy Wolters evenwel van dichtbij over het doel van Van der Hart. Een minuut later deed Menig het aan de andere kant van het veld beter door de bal over de uit zijn doel gekomen Theo Zwarthoed te liften: 1-0.

Kort voor rust herstelde de mee opgekomen Sander Fischer op een Klaus Fischer-achtige wijze het evenwicht. Nadat Ritzmaier in het begin van de tweede helft uit een vrije trap de lat trof, zette Saymak Go Ahead Eagles in de 57e minuut wederom op achterstand. De Deventenaar kreeg vanaf de rand van het strafschopgebied alle vrijheid om uit te halen. Zwarthoed trof ditmaal geen blaam.

De late uitsluiting van Fischer bewees eens te meer hoe inconsequent Eredivisiescheidsrechters in Nederland te werk gaan. Het onschuldige duwtje van de centrale verdediger van Go Ahead Eagles tegen PEC-invaller Achabar werd door arbiter Gözübüyük erg zwaar bestraft. In een volle Kuip in Rotterdam mocht Feyenoord-verdediger Karsdorp zondagmiddag bij een soortgelijk vergrijp tegen Heerenveen blijven staan. Dat Ajacied Lasse Schöne zaterdagavond een schandalige overtreding tegen Excelsior evenmin met rood hoefde te bekopen, riekt eveneens naar klassenjustitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *