Diepste punt in seizoen vol dieptepunten

By | 4 november 2016

Vandaag 5 jaar geleden

Het voordeel van een betaald voetbal organisatie in eigen dorp is dat je geen inspannende reizen hoeft te ondernemen om er te komen. Wat destijds de naam Fly Brazil stadion draagt, is lekker dichtbij. Hooguit tien minuten lopen van huis.

Ik vertoef in die novemberdagen van 2011 vrijwel dagelijks op Berg en Bos. Ik sta zelfs op het punt om me weer te ontfermen over de redactie van de media-uitingen van de BVO AGOVV. Vanaf eind 2009 heb ik al ruim anderhalf jaar lang programmaboekjes, magazines en sponsorpagina’s vol geschreven. Op het moment waarop er anderen komen die het beter denken te kunnen, tsja, dan houdt het op, hè. Dan mogen ze het lekker zelf doen.

Een robuuste Klinkhamer wil in het seizoen 2011-2012 op dat vlak spijkers met koppen slaan, maar dat wordt niet zo’n succes. Al ligt dat niet alleen aan hem, zeg ik er voor de goede orde bij. Hij had er wellicht alleen wat verstandiger aan gedaan door wat minder rigoureus en met iets meer tact door de toch al zo breekbare blauwe porseleinkast te razen… En het in huis halen van bevriende relaties die alles beter weten, maar het zeker niet beter doen, zorgt er vanzelf voor dat het vroeg of laat misgaat. De grote stad Apeldorp herbergt nou eenmaal talrijke professionals die hun dure geld absoluut niet waard zijn. Het is één van de redenen waarom het profvoetbal ter plaatse de status van veredeld amateurisme nooit ontgroeit.

Voorzitter Ad van der Molen doet in die periode al wat in zijn vermogen ligt om de zaak overeind te houden. Trainer Hans van Arum valt niet te benijden. Het is kommer en kwel op Berg en Bos. De Blauwen dragen de rode lantaarn zonder verve. Sparta-thuis behoort tot de diepste punten van een seizoen vol dieptepunten. Met liefst 0-6 sturen de Rotterdammers AGOVV op eigen kunstgras het bos in. Oud-AGOVV’ers Jaime Bruinier en Jeremy Bokila behoren tot de doelpuntenmakers.

Volgens de officiële tellingen wordt het duel bijgewoond door 2.881 toeschouwers. Waarvan akte.

4 november 2011 AGOVV Apeldoorn – Sparta Rotterdam

I was there..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *