Profvoetbal in het land van Bartje en de Hunebedden

By | 7 november 2016

Vandaag 29 jaar geleden

In navolging van RBC (1983) en RKC (1984) treedt ook vv Emmen in 1985 in de jaren ’80 toe tot het betaalde voetbal. De provincie van Bartje en de Hunebedden krijgt daarmee na het wegsaneren van het roemruchte Zwartermeer (het latere Sportclub Drente) opnieuw profvoetbal binnen de grenzen.

Iedereen kan zich wel voorstellen dat bij mijn eerste bezoek aan de nieuwe bvo een compleet nieuwe wereld voor me open gaat. Op de lagere school ben ik eerder ooit eens op schoolreisje geweest naar het Noorder Dierenpark. Voor de rest is Emmen voor mij compleet onontgonnen terrein.

De accommodatie valt me niet tegen. In hun tweede seizoen bij de profs hebben ze hun zaakjes prima voor elkaar, constateer ik 29 jaar geleden. Het enige dat minder in de smaak valt is de 2-0 nederlaag die ik Go Ahead Eagles er tijdens mijn première zie lijden. Al moet ik wel toegeven dat je als Eagles-fan op een gegeven moment wel gewend raakt aan tegenvallende resultaten buitenshuis.

Geen van de die avond op de Meerdijk aanwezige Go Ahead Eagles-supporters kan dan al bevroeden dat ze 28 jaar later nog eens in het dan tot JENS vesting omgedoopte stadion zullen terugkeren voor een heuse Europa Cup-wedstrijd!

7 november 1987 vv Emmen – Go Ahead Eagles

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *