Dries Mertens keert terug op Berg en Bos

By | 10 november 2016

Vandaag 6 jaar geleden

AGOVV mag voor de vierde ronde van de KNVB-beker thuis aantreden tegen FC Utrecht. Voor het Apeldoornse publiek betekent dit een weerzien met Dries Mertens. De kleine Belg heeft Berg en Bos anderhalf jaar eerder verruild voor de Domstad.

Bij de hardcore Blauwenfans leeft het cupduel daarom wel. Supportersvereniging Blauw Hart laat voor de speciale gelegenheid zelfs speciale sjaals maken. Als dienstdoend redacteur van het programmaboekje moet ik daarentegen hemel en aarde bewegen om de wedstrijdbezoekers te mogen verblijden met wat wedstrijdinformatie. Het staat niet gepland, daarom ziet de clubleiding er het nut niet zozeer van in. Na enig aandringen krijg ik toch voor elkaar dat Z-Press de persen gaat laten draaien…

Bij Utreg kan Mertens bogen op een AGOVV-verleden, AGOVV-trainer Hans de Koning beschikt daarentegen over liefst zes voormalige Utrechters: Daan Huiskamp, Mike van der Kooy, Appie Chaiat, Stefan Postma, Arnoud van Toor en Ingmar Maayen. Voor de cover van het programmaboekje en om de verkoop te bevorderen zet ik het sextet opgetuigd met herinneringssjaals op de foto. Voor de speciale AGOVV-pagina in het huidige dagblad voor Harderwijk en omstreken draag ik zelfs zorg voor een interview met de verloren zoon Mertens. Zo moet ik alles doen en overal aan denken…

Zoals mag worden verwacht vormt de Eredivisionist een te hoge horde voor Veluws Trots. Een uur lang houden Postma c.s. stand alvorens Duplan en Demouge een einde maken aan de Apeldoornse bekerillusies.

10 november 2010 AGOVV Apeldoorn – FC Utrecht

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *