Bayern met de billen bloot in het Parkstadion

By | 11 november 2016

Vandaag 16 jaar geleden

Wedstrijden tussen Schalke 04 tegen Bayern München staan altijd garant voor het nodige spektakel. Evenals naar de burenruzies met die zwartgele Zecken uit Lüdenscheid kijken Schalke-supporters ook elk seizoen vol verlangen uit naar de confrontaties met de Rekordmeister uit Beieren.

Aangezien ik tussen 1993 en 2007 geen thuiswedstrijd van Schalke 04 mis, geniet ik het voorrecht meer dan eens bij zo’n knalfuif aanwezig te zijn. En nou gebeurt het niet al vaak, maar de keren dat Schalke die Bayern hun Lederhosen auszieht schenken toch altijd net ietsjes meer voldoening dan een overwinning op pak ‘m beet Arminia Bielefeld of SC Freiburg.

De editie van Schalke – Bayern in het seizoen 2000-2001 is een bijzondere. Het is de laatste keer dat beide grootmachten in het Parkstadion aufeinander treffen. Het seizoen erop neemt S04 zijn intrek in de dan in aanbouw zijnde Arena aud Schalke. Het spreekt voor zich dat die Hütte voll ist, vaste prik.

De landskampioenen uit Zuid-Duitsland beleven weinig plezier aan het afsluitende bezoek. Ze houden hun leren broek niet aan, gaan onbarmhartig met de billen bloot. Bayern komt liefst twee keer op voorsprong. Toch wint de thuisclub met 3-2. Andy Möller, Gerald Asamoah en Ebbe Sand passeren Oliver Kahn. Het oude stadion ontploft. Terwijl Schalke pas driekwart jaar later een stadion met schuifdak in gebruik neemt, gaat het denkbeeldige dak van het Parkstadion er die middag al af…

11 november 2000 Schalke 04 – Bayern München

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *