Duisburgse zebrasafari’s altijd vol ongemakken

By | 12 november 2016

Vandaag 23 jaar geleden

Vanwege het grote aantal clubs binnen de regio staat men elkaar in het Ruhrgebied met zekere regelmaat naar het leven… Wie zoals ik Schalke 04 jarenlang achterna reist, weet na verloop van tijd dat het onthaal in veel steden en dorpen veel te wensen overlaat. Met name in Doofmund en Essen kan de inheemse bevolking blauw bloed wel drinken. Die mensen daar zijn nou eenmaal niet wijzer, dat weet je. Daar houd je op een gegeven moment gewoon rekening mee.

Vergeleken bij deze twee door en door verdorven steden vind ik het in Duisburg doorgaans wel meevallen met de haat jegens Schalke. Ik heb de sportvereniging uit Meiderich altijd wel een leuk clubje gevonden. Die sympathie stamt uit al uit het einde van de jaren ’70 en het begin van de jaren ’80. Met spelers als Bernhard Dietz, Ditmar Jakobs, de Nederlander Kees Bregman, Kurt Jara, Ronnie Worm en keeper Heinze beschikt MSV over een sterk elftal. Met het duo Schimanski-Thanner heeft Duisburg bovendien de populairste commissarissen uit de Krimi Tatort

Bijna een kwart eeuw geleden zijn er mooiere stadions denkbaar dan het Wedaustadion. Maar wanneer het vol zit, valt op de stemming weinig aan te merken. Bij visites van de buren uit Gelsenkichen is dat standaard het geval. Voor Schalke is Duisburg-uit meestal een halve thuiswedstrijd. Het plagerige Zebras in den Zoo, Zebras in den Zoo – verwijzend naar MSV’s bijnaam – klinkt dan uit vele duizenden kelen.

Enige probleempje is feitelijk een ongemak van logistieke aard. Parkeren in de buurt van het MSV-stadion is een crime. Alleen wanneer je ruimschoots van tevoren ter plaatse bent, valt er een plekje op minder dan tien minuten lopen van het stadion te vinden. Bij de beroemde Regattabahn, de roeibaan, staat het echter gauw vol. Op tijd komen is derhalve raadzaam.

Ander minpunt is dat Schalke vaak verliest in Duisburg. Zo ook op deze vrijdagavond, waarop ik mijn favoriete club met 1-0 zie verliezen. Bijkomend voordeel van een goede parkeerplaats is na zo’n domper wel dat je na afloop weer in no time op de A3 naar Oberhausen zit.

12 november 1993 MSV Duisburg – Schalke 04

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *