ME gaat zich te buiten in hal Rotterdam CS

By | 13 november 2016

Vandaag 28 jaar geleden

Wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax zijn altijd beladen. Het maakt geen fluit uit of de rivalen (en bovenal hun supporters) elkaar nou in de Kuip of ergens in Mokum te lijf gaan. Maar het betreft niet altijd hordes wilde hooligans die zich te buiten gaan aan wanordelijkheden. Vandaag 28 jaar geleden maak ik het politiegeweld van nabij mee. Politiegeweld, ja.

Want bij mijn aankomst op Rotterdam CS zijn in geen velden of wegen Ajax-supporters te bekennen. Toch vindt de ME het nodig om een charge uit te voeren in de stationshal tegen daar aanwezige Feyenoord-aanhangers. Ik heb de trein nauwelijks verlaten of ik kom oog in oog te staan met woest uitziende heren met helmen, schilden en lange latten. Ik ben duidelijk op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Het mag een klein wonder heten dat ze me niet onder de voet lopen bij hun veegactie. Te nauwer nood slaag ik er in me uit de voeten te maken en klappen met de wapenstokken te ontlopen. En ik ben ongetwijfeld niet de enige toevallige passant die een veilig heenkomen moet zoeken voor dit buitensporige politieoptreden.

Ik bereik de Kuip zonder verwondingen en kan toch doen waar ik die middag voor gekomen ben: voetballen kijken. Voor 50.289 toeschouwers zegeviert Ajax met 1-2. Door doelpunten van Dennis Bergkamp en Bryan Roy. Huidig Feyenoord-manager Martin van Geel scoort tegen.

13 november 1988 Feyenoord – Ajax

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *