Parkeerchaos bij opening nieuw Fortuna-stadion

By | 14 november 2016

Vandaag 17 jaar geleden

Sittard neemt in 1999 afscheid van de Baandert. De thuishaven van Fortuna heeft 35 jaar dienst gedaan, maar voldoet op de drempel van de 21e eeuw niet meer aan de eisen waaraan een eigentijds voetbalstadion moet voldoen.

Aan de rand van de stad wordt een nieuw stadion gebouwd. De ingebruikname ervan moet de Zuid-Limburgse BVO konkurrenzfähig maken met de subtop van de Eredivisie. Het tegendeel gebeurt. Al kan op de dag van de ingebruikname uiteraard nog niemand bevroeden dat het nieuwe stadion Fortuna weinig voorspoed zal brengen.

Omdat Schalke 04 wordt uitgenodigd als tegenstander voor de openingswedstrijd, ben ik bij het inwijdingsfeest aanwezig. Marco Heering, dan nog contractspeler van de Sittarders, regelt kaarten. Met Huub en Tom ga ik naar Limburg. Wanneer ik mijn neefjes met Youri Mulder op de foto zet, kan hun dag in elk geval niet meer stuk.

Het nieuwe Fortuna-stadion wordt zeventien jaar geleden dan wel officieel geopend met de galamatch tegen Schalke, klaar is het allerminst. De infrastructuur is niet berekend op de toestroom van meer dan 10.000 voetballiefhebbers. Met name het parkeren rondom het stadion mondt op de openingsdag uit in een grote chaos. Er zijn bij lange na niet voldoende plekken. Het verkeer loopt behoorlijk vast. Vandaar dat bijna iedereen zijn voertuig lukraak in de berm van de toevoerwegen stalt. Ik volg dit voorbeeld maar, je moet tenslotte wat.

14 november 1999 Fortuna Sittard – Schalke 04

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *