Uitslag laatste Stedendriehoek derby telt niet mee

By | 16 november 2016

Vandaag 4 jaar geleden

De ontmoetingen tussen Go Ahead Eagles tegen AGOVV zijn de meest vreemde wedstrijden die ik heb meegemaakt. Aangezien ik voor beide clubs een zwak heb, zit ik bij de Stedendriehoek derby’s meestal met een dubbel gevoel op de tribune. Ik gun geen van beide clubs een nederlaag. Best maf, eigenlijk.

Dat het de laatste keer zal zijn dat de sportieve burenruzie tussen Deventer en Apeldoorn plaatsvindt, weet op dat moment nog niemand. Sinds AGOVV in 2003 terugkeert in het betaalde voetbal verkeert het eigenlijk continue in financiële nood. Niemand kan bevroeden dat de Belastingdienst drie weken later het faillissement zal aanvragen voor de Apeldoornse BVO.

De bijna 5.000 toeschouwers in de Adelaarshorst krijgen een enerverende wedstrijd voorgeschoteld. Het lijkt alweer zo lang geleden… Wie had toen kunnen bedenken dat Quincy Promes, de maker van de 1-0 voor de Eagles, vier jaar later door het leven gaat als Oranje-international? Hayri Pinarci’s uithaal die de Blauwen met 1-2 aan de leiding brengt, is met afstand de mooiste treffer van de avond. Lekker strak.

Als twee maanden later de stekker er in Apeldoorn definitief uitgaat, telt de uitslag niet mee. De 2-2 verdwijnt uit de boeken.

16 november 2012 Go Ahead Eagles – AGOVV Apeldoorn

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *