De ene zege op een topclub is de andere niet

By | 19 november 2016

Vandaag 33 jaar geleden

Veel jongere supporters van Go Ahead Eagles maakten dertien dagen geleden voor het eerst in hun leven mee hoe hun favoriete club in de Eredivisie een zege boekte tegen een club uit de traditionele Top 3. De 1-0 overwinning op koploper Feyenoord kan een daverende verrassing worden genoemd, het maakte ’t niet minder verdiend. Op de winst viel niets af te dingen.

Drieëndertig jaar geleden is dat niet bepaald het geval wanneer Go Ahead Eagles 8.000 toeschouwers in een niet eens uitverkochte Adelaarshorst op de banken krijgt met een 2-1 overwinning op PSV. Die victorie gaat de boeken in als uiterst geflatteerd en fortuinlijk. De oppermachtige Eindhovenaren spelen de thuisploeg in de eerste helft namelijk helemaal aan gort. Mede doordat trainer Henk Wullems zich aanpast aan de tegenstander en een aanvaller opoffert ten faveure van een extra verdediger, krijgt een onwennig Go Ahead Eagles alle hoeken van het veld te zien. Het enige dat het superieure PSV nalaat is na de 0-1 van Thoresen verder afstand te nemen

Met het inbrengen van Rene Eijkelkamp blijkt maar weer eens hoe vreemd een bal soms kan rollen en dat voetballen alles behalve een abstracte wetenschap is. Eijkelkamp staat na de rust aan de basis van de wonderbaarlijke ommekeer. Door goals van Mike Small en Eddy Bosman gebeurt het onmogelijke: Go Ahead Eagles zet de wedstrijd volledig op de kop en wint. Dat het behoorlijk tegen de verhouding in is, zal iedere supporter van de thuisclub worst wezen. Who cares? Nobody

19 november 1983 Go Ahead Eagles – PSV

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *