Bekerstunt amateurs AGOVV in de Venlose Koel

By | 3 december 2016
Bekerstunt amateurs AGOVV Koel

Vandaag 14 jaar geleden

Na het veroveren van de algehele landstitel bij de amateurs in 2002 moet AGOVV nog één seizoen geduld uitoefenen alvorens het mag terugkeren in het betaalde voetbal. In het voetbaljaar 2002-2003 laten de Blauwen in het toernooi om de KNVB beker, ofwel de Amstel Cup, al zien klaar te zijn voor de stap.

In de tweede bekerronde ontdoet de landskampioen van de amateurs zich op eigen veld van eerstedivisionist FC Volendam. Door een doelpunt van Johan Pater in de blessuretijd mogen de Blauwen verder bekeren. In de derde ronde stuit AGOVV op een andere eerste divisie-topper: VVV. In Venlo! Geen gemakkelijke opgave, maar de equipe van Stanley Menzo spot met alle voetbalwetten. Ze stunt en knikkert VVV uit de beker.

In het gezelschap van Jan Hartgers woon ik de wedstrijd in Noord-Limburg bij. We zien hoe ‘Santos’ Monteiro de bezoekers twee minuten voor rust dik verdiend aan de leiding brengt. Een minuut later is de stand al weer in evenwicht. AGOVV laat zich door de tegengoals niet van de wijs brengen. Het gaat ijskoud verder met aanvallen. In de slotminuut krijgen de Apeldoorners waar ze recht op hebben: Jurrick Juliana scoort de winnende treffer. Dolle boel. Alle meegereisde supporters gaan spontaan uit hun dak.

Door de verdienstelijke overwinning plaatst AGOVV zich bij de laatste zestien. De tegenstander is al bekend. Het mooist denkbare lot: Feyenoord-uit. In de Kuip!

3 december 2002 VVV – AGOVV

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *