Der Bee-Vau-Bee krijgt weer eens voetballes

By | 10 december 2016

Vandaag 10 jaar geleden

Na 47 minuten 3-0 voorstaan tegen het ‘grote’ Borussia uit de buurt van Holzwickede. Wat wens je je als Schalke-supporter nou nog meer? In één woord geweldig! Alleen een beetje jammer dat na die derde goal de voet wat van het gaspedaal wordt gehaald en er na 90 minuten een overwinning van ‘slechts’ 3-1 op de Video-Würfel in de Arena auf Schalke staat. Het had nog véél mooier kunnen uitpakken, de score had nog véél hoger kunnen uitvallen, de vernedering nóg groter… Maar goed, soms moet je je tevreden stellen met wat je hebt.

De Revier-Derby van 12 december 2006 is voor mij persoonlijk mijn 31e. Dan raak je langzamerhand wel gewend aan Königsblaue Siege. Toch verveelt het nooit. Het blijft mooi. Kicken, zo’n vol stadion dat uit volle borst Schwarzgelbe Scheisse en/of scheisse, scheisse Bee-Vau-Bee brult. Laat dat maar aan Duitsers over. Brullen kunnen ze als de beste. Er staat geen maat op. En bij zo’n derby mag dat, dan gaan alle remmen los en mag iedereen zich lekker laten gaan. Bij dit soort bijzondere gelegenheden gaat in de Kohlenpott het deksel erop en het dak eraf! Zo’n beleving kennen ‘we’ in Nederland niet. De intensiteit van die rivaliteit is uniek. Sport is emotie. Dat ongeremde dat bij zulke wedstrijden de vrije loop krijgt. Heerlijk!

Ik heb in de loop der jaren zóveel wedstrijden van Schalke 04 gezien. Ik heb Schalke van bijna elke club in de Bondsrepubliek wel zien verliezen én winnen. Maar er gaat toch niets boven overwinningen op die Zecken. Mooier kan niet. So was hat man lange nicht gesehen, soooo schön, soooo schön

10 december 2006 Schalke 04 – Borussia Dortmund

I was there…

 

Een gedachte over “Der Bee-Vau-Bee krijgt weer eens voetballes

  1. sudtribune

    Als je het veldje van scheisse 04 zoekt, hoef je over de grens alleen maar op de lucht af te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *