FSG-campus optie voor topteams: Coolen Alterno zet in op full force

By | 26 december 2016

Als eerste Apeldoornse sportvereniging is Alterno een samenwerking aangegaan met de Full Force Sports Academy. Behalve dat de naam van de FSG Academy sinds de start van het huidige volleybalseizoen het shirt van het eerste damesteam van Coolen Alterno siert, maken beide topteams van de Matense volleybalgrootmacht gebruik van de trainingsfaciliteiten op de campus op het voormalige Wegener-terrein.

Mogelijk gaat de samenwerking in de nabije toekomst zelfs verder. Wanneer FSG te zijner tijd op haar campus behalve een trainingshal ook een wedstrijdaccommodatie realiseert, lijkt niet uitgesloten dat Alterno’s eredivisieteams uitwijken naar de Laan van Westenenk. Voormalig voorzitter Leo Dadema sprak eerder al uit dat een verhuizing naar Omnisport niét aan de orde is. Een wedstrijdhal op het FSG-complex zou een prima alternatief zijn en Alterno uit de brand helpen.

Alsof het meespelen in de volleybaltop al niet genoeg druk op Alterno’s clubkas legt, werpt een beoogde verdere professionalisering van de eredivisie eveneens de nodige schaduwen vooruit. De NeVoBo scherpt de voorwaarden om in de hoogste klassen te mogen spelen de komende jaren drastisch aan. Voor bespelers van een hal met een geringe toeschouwerscapaciteit en beperkte afmetingen brengt dit nogal wat hoofdbrekens met zich mee. De Alternohal aan de Waleweingaarde voldoet niet aan de officiële eisen. Voor de beleidsbepalers van de club is het al langer een kwestie van passen en meten.

In Alterno’s presentatiegids voor het seizoen 2016-2017 liep Hans Stindt, teammanager van de landskampioen bij de dames in 2014, alvast op de zaken vooruit. “Ik kwam een aantal maanden geleden in contact met Dennis Peek, de Managing Director van FSG. In mijn zoektocht naar trainingsfaciliteiten, wedstrijdaccommodatie en nieuwe speelsters bleek FSG wel iets voor Alterno te kunnen betekenen. Al pratende werden Dennis en ik steeds enthousiaster en uiteindelijk resulteerde dat in een samenwerkingsovereenkomst waardoor onze speelsters komend seizoen met de naam FSG op het shirt zullen gaan spelen. Wij zullen gebruik gaan maken van de trainingsfaciliteiten van FSG en wellicht in de toekomst hier zelfs wedstrijden gaan spelen”, aldus Stindt.

Bron: Sportmagazine Deportivo Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *