Vriendenclub steunt volleyballers Draisma Dynamo door dik en dun

By | 26 december 2016
Vriendenclub Draisma Dynamo

De volleyballers van Draisma Dynamo willen in het huidige seizoen een serieuze gooi doen naar de hoofdprijzen. De eerste landstitel sinds 2010 is het voornaamste streven, het zou de dertiende in totaal worden. Voor het eerst sinds lange tijd staat er in Omnisport een spelersgroep die kan wedijveren met ‘s lands sterkste clubs. Belangrijker nog: een ploeg die in staat is om de Lycurgussen en Orions van deze wereld te verslaan! Naast ontelbare uren van bloed, zweet en tranen op de trainingen spelen de Vrienden van Dynamo een onmiskenbare rol bij het herleven van oude glorietijden. De opleving van het businessnetwerk, dat Dynamo’s topploeg in voor en tegenspoed steunt, maakt nieuwe successen mogelijk.

Kees van Buuren, de bevlogen voorzitter van het businessnetwerk, ziet het al helemaal zitten. “Ik reken dit seizoen op een kampioensfeest. Als je, zoals onlangs, maar nipt met 2-3 verliest van Lycurgus, zit er meer in. Zij zijn te verslaan. Bij een eventueel kampioenschap gaan we als businessclub zeker iets doen. En dat zal meer zijn dan alleen bier en bitterballen, dan nodigen we ook de fanfare uit… “

100 leden

De Vriendenclub zit in de lift. Het bedrijfsleven speelt weer mee, constateert Van Buuren. “Het loopt lekker. We zitten nu op bijna 100 leden. Zo’n vier jaar geleden zei ik in een optimistische bui: over vier jaar hoop ik dat we de 100 gehaald hebben. Toen zaten we op een dikke 53 leden en kwamen er in een jaar tijd zes nieuwe leden bij… Onze activiteiten worden steeds beter bezocht. Er is volop reuring. Ik denk dat onze groei met drie factoren te maken heeft: het aanhaken van Centraal Beheer, de kwaliteit van wat we doen en ook zit de economie weer in de lift. Nu het beter gaat, komen bedrijven weer wat meer over de brug.”

Van Buuren en zijn bestuur proberen de betrokkenheid te vergroten. “Ik heb me laten vertellen dat de businessclub op het hoogtepunt 180 leden heeft gehad. Dat was in de tijd van Piet Zoomers. Maar ik weet niet of je er wel weer zoveel zou moeten willen. Ik ben zelf meer van de betrokkenheid. We proberen onze activiteiten aan te laten sluiten bij wat de leden willen. Om samen zaken te doen, moet je elkaar kennen. Zo zijn we in november wezen Autodaten. Dat is erg positief ontvangen door de deelnemers. We zijn met 25 auto’s, variërend van een Q7 tot een dikke Peugeot, gaan toeren. Met z’n vieren in een auto. Op zó’n manier leer je elkaar wel kennen. Dan moét je wel praten.”

Maatschappij

Hoewel het genereren van financiële middelen ten behoeve van de volleyballers van Draisma Dynamo voorop staat, kijkt de businessclub verder. “Als eerste is er de drive om zaken met elkaar te willen doen. Daarnaast spannen we ons in om Apeldoorn te profileren als topsportstad. En ook tonen wij ons graag maatschappelijk betrokken. Ik vind het wel belangrijk om wat terug te geven aan de maatschappij waar je zelf je bestaansrecht aan te danken hebt”, aldus Van Buuren.

“Dat doen we op verschillende manieren. We proberen bijvoorbeeld mantelzorgers van de Kap eens in het zonnetje te zetten. Daarnaast hebben we korte lijntjes met Spelderholt. Ook hebben we al weleens wat gedaan met ’s Heeren Loo. Om bij sponsoring ergens een zak geld neer te zetten en het verder zelf maar uit te zoeken, is makkelijk. Een sponsor moet ook zorgen dat hij er wat toe doet. Je mag je ogen nooit sluiten voor wat er om je heen gebeurt”, merkt Van Buuren op.

Samenwerking

“Wij zetten vol in op een verdere professionalisering. Onze activiteiten moeten wel goed zijn natuurlijk. Ik heb al vaker gezegd dat wij de samenwerking zoeken. Zo zetten we in op een stukje samenwerking met csv Apeldoorn. We zijn eveneens aan het kijken hoe we de businessclubs van Dynamo en Go Ahead Eagles bij elkaar kunnen krijgen. Ook die verbinding zoeken we. Het lijkt mij wel leuk om onze volleyballers eens op een ludieke manier te laten voetballen tegen Go Ahead Eagles en op hun beurt Go Ahead Eagles te laten volleyballen tegen Draisma Dynamo.”

Een dertiende landskampioenschap voor Draisma Dynamo is slechts een kwestie van tijd, verkondigden Peter de Vries, de kartrekker van de Stichting Topvolleybal Dynamo, en Kees van Buuren in al hun optimisme in april al in de Stedendriehoek.  Aan de altijd bedrijvige businessclubvoorzitter zal het niet liggen. Op zijn eigen manier draagt hij er een steentje aan bij. “Ik kan maar één ding tegelijk, maar ik heb plannen genoeg.”

Bron: Sportmagazine Deportivo Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *