AGOVV verlaat de Kuip met opgeheven hoofd

By | 5 januari 2017

Vandaag 4 jaar geleden

AGOVV speelt op 27 maart 1949 in Rotterdam-Zuid een van de meest gedenkwaardige wedstrijden uit haar inmiddels bijna 104-jarige clubgeschiedenis. De kampioen van Oost-Nederland begint in een nagenoeg uitverkocht Feyenoordstadion aan de competitie voor het landskampioenschap. Ruim 4.000 Apeldoornse voetballiefhebbers zijn die middag getuige van hoe de Blauwen met 1-0 onderuit gaan tegen SVV. Nooit meer zal een uit Apeldoorn afkomstig voetbalteam nadien voor méér publiek aantreden.

Woensdag 5 februari 2003 vergezellen bijna evenveel fans, verdeeld over 50 bussen, AGOVV naar de Kuip voor een treffen in de achtste finales van de KNVB beker tegen Feyenoord. Ik smaak het genoegen er die avond zelf bij aanwezig te mogen zijn. Met de heren Dietrich, Hartgers en Kleverwal neem ik plaats in bus 10. We zien de regerend landskampioen bij de amateurs weliswaar met 6-1 afgeschminkt worden (met vijf goals van de jonge Robin van Persie), maar beleven een onvergetelijk avondje voetbal.

Het kan daarom haast geen toeval zijn dat AGOVV haar tweede profcarrière afsluit in ’s lands meest roemruchte voetbaltempel. Opnieuw maak ik het live mee. Ditmaal in het gezelschap van Arjan en Monique de Frens en kleine Joey. Het betreft vier jaar geleden ‘slechts’ een vriendschappelijk duel. In wat later de allerlaatste wedstrijd blijkt uit zijn bestaan houdt de Apeldoornse Jupiler League club het Feyenoord van trainer Ronald Koeman voor 30.000 toeschouwers toch maar mooi op 0-0.

Met dit resultaat neemt AGOVV met opgeheven hoofd afscheid. Niet alleen van de Kuip, maar van het profvoetbal. Es war einmal

5 januari 2013 Rotterdam-Zuid

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *