Jahanbakhsh breekt verzet Go Ahead Eagles

By | 14 januari 2017
Jahanbakhsh Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles is de tweede seizoenshelft begonnen met een nederlaag tegen AZ. Bijna 70 minuten hield de rode lantaarndrager van de Eredivisie vrijdagavond stand. In de slotfase liepen de bezoekers uit Noord-Holland in de Adelaarshorst uit naar een 1-3 zege.

Voor 9.519 toeschouwers startte Go Ahead Eagles met de huurlingen Elvis Manu en Pedro Chirivella in de basis. Ook de Belg Sébastien Locigno keerde bijna drie maanden nadat hij in Utrecht met een brancard van het veld werd gedragen als rechtsback terug in het elftal van trainer Hans de Koning.

In de eerste helft bleef de hekkensluiter van de Eredivisie relatief eenvoudig overeind tegen de Europa League-overwinteraar uit Alkmaar. De aangekondigde sneeuwstorm bleef achterwege, zodat de thuisploeg niet ondersneeuwde.

Na 69 minuten ging het door toedoen van de tot dan toe onzichtbare Wout Weghorst mis: 0-1. De tiende goal alweer van de Alkmaarse clubtopscorer. Op aangeven van de ingevallen Engelse aanwinst Daniel Crowley kwam Darren Maatsen vijf minuten later dicht bij de gelijkmaker. Rienstra redde echter op de lijn. Toen Alireza Jahanbakhsh vijf minuten voor tijd met een fraaie uithaal AZ’s tweede achter Theo Zwarthoed in de touwen joeg, leek het pleit definitief beslecht in het voordeel van de gasten.

Go Ahead Eagles putte weer moed uit een door Jarchinio Antonia in de laatste speelminuut benutte strafschop. In de extra tijd kreeg AZ eveneens een penalty van scheidsrechter Danny Makkelie. Door deze te verzilveren brak Jahanbakhsh het verzet van de Eagles definitief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *