GA Eagles zakt op Fries kunstgras door het ijs

By | 19 januari 2017
eagles_kunstgras

Vandaag 3 jaar geleden

Friezen vinden het moeilijk om in de wintermaanden niet aan de Elfstedentocht te denken. Zeker als je in Leeuwarden komt is de Bonkevaart nooit ver weg. Zo is het naar het Cambuurplein nauwelijks drie kilometer klûnen.

Cambuur-supporters vormen een aangename uitzondering op de regel. Mooie club. Prima publiek. Van Pompeblêden en fierljeppen moeten voetbalfans in Ljouwert weinig hebben. Zij bestempelen zichzelf doorgaans als anti-Fries. Met het Frysk Folksliet zingen zij nooit mee. Voor een Blauhûster dakkapel springen zij niet in het gelid. Geen denken aan, geen Cambuursupporter piekert erover.

Met schaatsen heeft het ook niks van doen wat in het Cambuurstadion gebeurt. De scheve schaats doet zelfs bij het voetballen z’n naam eer aan. Want ja, Go Ahead Eagles en uitwedstrijden hè… Het houdt zich niet staande bij de eerste competitiewedstrijd in het jaar 2014. It giet oan! Een klassieke valse start. Op Fries kunstgras zakt Go Ahead Eagles door het ijs…

19 januari 2014 Leeuwarden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *