Boys from Brazil voelen zich thuis op de Veluwe

By | 21 januari 2017
brazil_veluwe

Vandaag 6 jaar geleden

Wellington Priori en Kevin Tikhomiroff zijn de eerste Boys from Brazil die in het najaar van 2010 op stage komen in Apeldoorn. De nauwe banden tussen AGOVV-voorzitter en Fly Brazil-directeur Ad van der Molen met Nova Geraçao, een voetbalschool uit het Braziliaanse Tibau do Sul, maken de komst van het jeugdige duo naar sportpark Berg en Bos mogelijk.

Boerenkool met worst. Op de fiets naar de training. Temperaturen rond het vriespunt. Een taal die als abracadabra in de oren klinkt. Het leven van een jeugdig talent dat op duizenden kilometers van huis zijn voetbaldromen najaagt, gaat behoorlijk op de kop.

Lelo en Kevin trainen mee met de Blauwen-selectie van het duo Hans de Koning en Marco Heering. Op hun instelling valt weinig aan te merken. In tegenstelling tot een illustere landgenoot die eind jaren ’80 furore maakt in Eindhoven hoort niemand het duo ooit klagen dat ze ‘een beetje moe’ zijn.

Om Brazilianen zonder – tweede – Europees paspoort onder contract te nemen, kan het armlastige AGOVV zich niet veroorloven. Het verplichte salaris van enkele tonnen is voor geen enkele Jupiler League-club op te hoesten. Voor voetballers gelden in Nederland nou eenmaal andere regels dan voor niet-voetballers van buiten de EU.

21 januari 2011 Apeldoorn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *