Cubaans Oranje zet eerste stap naar landstitel

By | 22 januari 2017

Vandaag 14 jaar geleden

Wegens verbouwing van het estadio Pedro Marrero wordt voor de eerste finalewedstrijd om het Cubaans voetbalkampioenschap van 2003 uitgeweken naar het Campo Polar. Op het vervallen complex moeten de voetballers van Ciudad Habana de strijd aanbinden met de grote favoriet Villa Clara. La Naranja Mecanica. Het Oranje van Cuba!

Het kleine tribunetje zit afgeladen vol. Met voetballiefhebbers én fietsen! Achter de goal en aan de overzijde staan eveneens honderden liefhebbers met de neuzen tegen het hekwerk gedrukt. De stemming zit er goed in. De met bier en rum gevulde plastic flessen gaan van hand tot hand. De supporters uit Villa Clara maken met tromgeroffel op zich opmerkzaam in de hoek waar ze zitten. Met varios cameones zijn de simpatisantes vanuit Centraal-Cuba naar de Hoofdstad gekomen. Ze komen niet voor niets. Door een 0-1 zege nemen hun Naranjas alvast een voorschot op het kampioenschap.

Een niet-gegeven strafschop doet de emoties bij het thuispubliek flink oplopen. Opgewonden standjes, die Capitalinos. Na het eindsignaal ruziën ze vrolijk verder. Veel gescheld, druk gebarenwerk. Het wordt zelfs bijna knokken. De politie moet er zelfs aan te pas komen om de orde te herstellen. Al doen ze dat in Cuba zonder knuppels en honden. Ze slagen er wel in de gemoederen tot bedaren te brengen.

22 januari 2003 Ciudad Habana

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *