1000 euro boete voor beklimmen Lokerse omheinig

By | 28 januari 2017

Vandaag 3 jaar geleden

Wat doe je wanneer je toevallig in Antwerpen bent en er ’s avonds in Lokeren gevoetbald wordt voor de Beker van België? Juist ja, dan stap je in de auto. Althans, ik wel. Is slechts een half uurtje rijden. Aangezien ik toch in de buurt ben, ga ik meteen maar eventjes kijken.

Sporting Lokeren – KV Oostende. Dat zijn wél de wedstrijden! Heerlijk op een dinsdagavond staan koukleumen in het Daknamstadion. Voor de échte liefhebber.

Waar ik me in België over blijf verbazen, telkens als ik er ergens een voetbalwedstrijdje bezoek, zijn de lachwekkende veiligheidsmaatregelen. En vooral de sancties die stadionbezoekers wacht wanneer ze zich niet aan het reglement van inwendige orde houden. In Nederland slaan we al helemaal door. Onze zuiderburen zijn nog een graadje erger.

Nou vraag ik me al oprecht af waarom iemand voor, tijdens of na een wedstrijd in vredesnaam de omheining zou willen beklimmen. Van de strafmaat daarvoor in het Daknamstadion, zakt me helemaal de broek af: een stadionverbod van twee jaar en 1000 euries boete! Minimum nog wel. Het kan blijkbaar nóg erger! Al naar gelang de manier waarop iemand het hek overwipt, kan de straf kennelijk oplopen. Te waanzinnig voor woorden.

28 januari 2014  Lokeren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *