GA Eagles ziet reddingsboei verder wegdrijven

By | 28 januari 2017

Go Ahead Eagles heeft zichzelf zaterdagavond dieper in de nesten gewerkt. Door de 0-1 nederlaag tegen FC Utrecht en de overwinning van Roda JC op Excelsior kwam de rode lantaarn van de Eredivisie weer vast in Deventer hand. De reddingsboei drijft steeds verder weg voor trainer Hans de Koning en zijn onderdanen. Een eigen doelpunt van Schenk besliste in de 31e minuut de bar slechte wedstrijd.

Een pover Go Ahead Eagles wekte geen moment de indruk dat het koste wat kost wilde winnen. Hans de Koning zei naderhand op de persconferentie dat zijn ploeg na Maatsens rode kaart een verloren wedstrijd speelde. Dat had de trainer niet helemaal juist gezien. Go Ahead Eagles speelde al direct na de aftrap een verloren wedstrijd. In de eerste helft waagde de thuisploeg welgeteld één keer een schotpoging op de goal van Utrecht-doelman Jensen. Antonia’s schotje miste precisie en verdween naast de rechter paal.

Toen de voor de onzichtbare Manu ingevallen Maatsen slechts zeventien minuten nadat hij binnen de lijnen kwam alweer mocht inrukken, moest het Deventer gezelschap met tien man verder. Go Ahead Eagles bofte dat de Utrechtenaren na de nederlagen tegen Ajax en Cambuur evenmin overliepen van het zelfvertrouwen. Zodoende mocht het tot aan het einde blijven hopen op een toevalstreffer. Het Deventer tiental kwam in de slotfase via Locigno zowaar nog dicht bij een gelijkmaker ook. De inzet van de Belg scheerde echter rakelings over de lat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *