Dak kan er niet af na late Zwolse overwinning

By | 10 februari 2017

Vandaag 9 jaar geleden

Vanwege de bouw van het nieuwe stadion van – dan nog – FC Zwolle trekt de IJsselderby negen jaar geleden slechts 3.400 bezoekers. Meer kunnen en mogen er die middag in Zwolle niet in.

Het nieuwe stadion in de Overijsselse hoofdstad is niet helemaal hetzelfde als het oude stadion, als ik goed ben geïnformeerd. Het ligt naar verluidt 40 meter verwijderd van waar het oude lag. Het moet het Zwolse publiek meer comfort bieden dan voorheen. De naam Oosterenkstadion zal na de Fertigstellung worden veranderen in de naam IJsseldeltastadion. Tegenwoordig heet het MAC3PARK stadion. What’s in a name? In Zwolle is niet alleen de clubnaam met zekere regelmaat aan verandering onderhevig. Hetzelfde geldt voor de naam van de arena aan de Ceintuurbaan. De Johan Cruijff tribune moet eveneens plaatsmaken. Met de Klaas D-tribune, later vooral bekend van vermeend gerommel met pgb’s, krijgt in elk geval één tribune de naam van een voormalige PEC-legende.

Bij de thuisbeurt tegen Go Ahead Eagles in de jaargang 2007-2008 staat het in elk geval nog flink in de steigers. Het enige gebruikelijke die middag is de uitslag. De zoals meestal tegenvallende derby die eigenlijk geen winnaar verdient, wordt door de Zwollenaren gewonnen. Zoals dat meestal in Zwolle gebeurt bij de Overijsselse burenruzie.

In Deventer gaat in zo’n geval onherroepelijk het dak eraf. In Zwolle niet. Het behoort daar niet tot de mogelijkheden. Zelfs al hadden ze dat gewild. Vanwege de bouwwerkzaamheden moet het grootste gedeelte van het stadion het immers zonder overkapping stellen. Dus ja, zolang iets er niet is, kan het er ook niet af…

10 februari 2008 Zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *