Manuel Neuer kan nog ongestoord warmlopen

By | 12 februari 2017

Vandaag 6 jaar geleden

Het seizoen 2010-2011 wordt het laatste seizoen van Manuel Neuer in dienst van Schalke 04. Na 156 Bundesligawedstrijden in het Königsblau vertrekt de keeper van het Duitse elftal naar München. Een begrijpelijke keuze. De kans om prijzen te winnen is bij Bayern namelijk groter dan auf Schalke.

Als seizoenkaarthouder van Schalke heb ik ze stuk voor stuk zien komen en later ook zien gaan: Özil, Neuer, Draxler. De supertalenten uit de Knappenschmiede. Wereldtoppers in spé. Groot geworden bij de mooiste club van Duitsland, maar later elders succesrijk.

Zes jaar geleden kan Manuel Neuer voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg ongestoord zijn warming-up doen voor de Nordkurve. De Ultras juichen hem toe. De blonde doelman staat als klein jochie bij hen in het vak. Hij is één van hen. One of our own, zoals ze tegenwoordig op White Hart Lane zingen over een veel scorende spits.

Wat dan nog kan, is tegenwoordig zo goed als ondenkbaar. Sinds zijn transfer naar de Rekordmeister geldt de nota bene in Gelsenkichen geboren doelman in zijn geboortedorp als volksvijand nummer één. Een verrader. Het kan verkeren. Bredero gaf het in de zeventiende eeuw al te kennen. Over vooruitziende blikken gesproken…

12 februari 2011 Gelsenkirchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *