Sam Hendriks on fire voor Go Ahead Eagles

By | 12 februari 2017

Door een overtuigende 3-1 overwinning op ADO Den Haag heeft Go Ahead Eagles voorlopig afstand genomen van de laatste plaats in de Eredivisie. Sam Hendriks (twee) en Marcel Ritzmaier namen zaterdagavond de Deventer doelpunten voor hun rekening.

Het ‘Sam Hendriks on fire’ galmde tijdens de tweede helft door de Adelaarshorst. In tegenstelling tot de nooit spelende Noord-Ierse EK-held Will Grigg was de 22-jarige Doetinchemmer op het veld van beslissende betekenis voor zijn ploeg. In de 38e minuut werkte Hendriks een voorzet van Antonia met de knie binnen voor de 1-0 voorsprong van de thuisclub. Twaalf minuten na de hervatting profiteerde hij van een inschattingsfout van Tom Beugelsdijk, omspeelde ADO-doelman Setkus en schoof beheerst de 2-0 binnen. Hendriks zette de Adelaarshorst daarmee in vuur en vlam.

Dat de Haagse keeper het einde van de wedstrijd niet haalde, kon ook op het conto van de tweevoudige doelpuntenmaker worden geschreven. Hendriks ging andermaal alleen op Setkus af en werd in de ogen van scheidsrechter Ed Janssen op de rand van het strafschopgebied onreglementair gestuit. Beletten van een scoringskans. Rode kaart. Omdat ADO’s debuterende coach Alfons Groenendijk al drie keer had gewisseld, moest veldspeler Malone het laatste kwartier tussen de palen.

Vanaf de strafschopstip bracht invaller El Khayati de zwakke Hagenaars in 86e minuut terug tot 2-1. Het bleek slechts uitstel van executie. Marcel Ritzmaier maakte in de laatste minuut van de officiële speeltijd een definitief einde aan alle onzekerheid voor Go Ahead Eagles. Met een heerlijke boogbal van een metertje of 25 gaf de Oostenrijker de te ver voor de goal staande Malone het nakijken: 3-1.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *