Tussen Berg en Bos: Blaren

By | 15 februari 2017

Als een donderslag bij heldere hemel springt de partij Voor Volksverlakkerij en Diefstal plotseling in de bres voor de ouderen en zwakkeren die onze onvolprezen VVD-regering nota bene al jarenlang tot op het bot toe uitkleedt. De Draaikonten ’66 pleiten opeens voor een miljardeninjectie aan het zieltogende onderwijs in onze afbrokkelende heilstaat. Het kan niet op. De bomen groeien bijna tot in de hemel. Verkiezingstijd. Zieltjes winnen. Holle retoriek. Tijd van loze beloften die nooit zullen worden nagekomen. De komende weken worden ongetwijfeld nog veel meer vergunningen afgegeven voor de bouw van luchtkastelen. Als na 15 maart alle stemmen geteld zijn, komt iedereen er vanzelf weer achter dat al die mooie verkiezingsbeloften niet meer zijn geweest dan gebakken lucht.

In de aanloop naar de verkiezingen mogen we ons zodoende met z’n allen druk blijven maken om niets. Hoe vaak zullen de kanonnen van DENK de komende weken nog aangifte gaan doen van onheuse bejegening? Het is natuurlijk te belachelijk voor woorden dat die kranten maar zo mogen schrijven wat de heren niet zint. Laat ze daar nou juist zelf die nep-accounts op facebook voor hebben aangemaakt. Waarom worden journalisten die niét voor zoete koek slikken wat demagogen in de openbaarheid slingeren niet meteen ontslagen? Ze schrijven maar raak. Hoogste tijd dat die persvrijheid definitief aan banden wordt gelegd. Onbegrijpelijk dat de DENK-tanks de totale censuur nog niet in de vorm van een wet door de Tweede Kamer hebben gekregen. Het moet nou maar voor eens en altijd afgelopen zijn met het verdraaien van hun waarheid!

Henk Krol bewijst op zijn beurt minder bedreven te zijn in het misbruiken van sociale media. Henk heeft natuurlijk een enorme mogelijkheid onbenut gelaten om meer 50- en 65+’ers te paaien voor zijn clubje. Henk had vorige week meteen Patricia Paay moeten vastleggen. Als iemand 50Plus omhoog kan krijgen in de peilingen, lijkt het me de immer jonge diva wel. Onvoorstelbaar waar het mens de energie vandaan haalt. Ongelooflijk wat de zangeres op haar leeftijd allemaal klaarspeelt. Een beter boegbeeld van dat ouderen al het gezeik niet meer pikken, loopt nergens in Nederland rond. Weg met alle taboes voor ouderen! Maar nee hoor, zo’n Henk Krol doet het liever zelf. Een verkeken kans.

Nee, dan pakt de partij Voor Volksverlakkerij en Diefstal het slimmer aan. Die fraaie verkiezingsspotjes die ik tot vervelens toe voorbij zie komen, laten weinig aan duidelijkheid te wensen over. Die slinkse Liberalen blijven met afstand de grootste meesters in het verdraaien van de feiten. Eerst er zelf acht jaar lang een puinhoop van maken, alles en iedereen tegen elkaar uitspelen en dan doodleuk roepen dat Nederlanders en medelanders normaal moeten doen. Je gaat bijna denken dat De Partij van de Armoede de afgelopen jaren alleen heeft geregeerd. Het gaat weer goed in Nederland schreeuwde minister van Economische Zaken Henk Kamp van de daken in de partijkrant. Uiteraard allemaal de verdienste van de VVD.

Nederland is een gaaf land. Laten we samen met de die fijne en sociale VVD doorgaan met stap voor stap ons land nóg beter maken. Mag ik even een teiltje. Met die tweedeling in de maatschappij moeten we het maar niet zo nauw nemen. Alle tegenstellingen vallen best mee. Dat de rijken steeds rijker worden en de armen nóg armer behoort juist tot de zegeningen van het liberalisme. We moeten niet alles zo zwart-wit zien. Iedereen moet gaan voelen dat het beter gaat, roept onze grote roerganger Mark Rutte. Jammer alleen dat slechts weinigen dit daadwerkelijk merken. Het regime Rutte treft uiteraard nergens blaam voor.  Alles wat niet deugt, komt voor rekening van anderen. De Partij Voor Vreemdelingenhaat voorop.

Goed beschouwd verschillen Wilders en Rutte helemaal niet zo gek veel van elkaar. Het onderscheid zit ‘m er in hoofdzaak in hoe ze hun boodschap verpakken. Qua glibberigheid wordt het duo hooguit overtroffen door Alexander Pechtold en Tunahan Kuzu. Hoezo moeten we bang zijn dat er bij ons net zo’n Donald Duck aan de macht komt als in dat begrensde land met die onbegrensde mogelijkheden? Kan het na acht jaar Rutte nóg erger dan?

Volgens mediaberichten overwegen allerlei zwevers de partij Voor Volksverlakkerij en Diefstal te steunen om vooral maar te voorkomen dat de Partij Voor Vreemdelingenhaat met de verkiezingswinst aan de haal gaat. Die keurige en zo betrouwbare meneer Rutte dreigt op die manier weer spekkoper te worden. Hele volksstammen laten zich zo voor de zoveelste keer een rad voor ogen draaien. Maar ja, ga er maar aan staan. Het valt niet mee om te moeten kiezen tussen het slechte en kwaad. Voor zo’n zelfde dilemma stond de kiezer in de Verenigde Staten eveneens. Eine bessere Alternative für die Niederlande gibt es nicht.

Je kan beter maar niet denken aan hoe desastreus de gevolgen kunnen zijn. Dit weerhoudt de massa er desondanks niet van om op 15 maart braaf mee te doen aan die poppenkast. Ze tuinen er andermaal met open ogen in. Eigen keuze, hè. In een democratie als de onze krijgt het volk de leiders die het zelf kiest. Enige vervelende bijkomstigheid is wel dat iedereen daarvoor de komende vier jaar ook zelf op de blaren moet zitten. Eigen schuld, dikke bult.

© RK

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *