PSV onderuit bij laatste visite aan Monnikenhuize

By | 16 februari 2017

Vandaag 20 jaar geleden

Gelredome kan romantici weinig bekoren. Laten we het over de voorganger van het grootste theater van Nederland maar helemaal niet hebben… Aan Nieuw-Monnikenhuize zal de verstokte Arnhemse voetballiefhebber ook niet met een onverdeeld genoegen terugdenken. Ik kan me moeilijk voorstellen dat bij de sluiting van het voormalige Vitesse-stadion maar iemand een traan heeft gelaten.

Het laatste seizoen voor de verhuizing naar Arnhem-Zuid maakt goed duidelijk dat de behuizing aan de Monnikensteeg niet meer voldoet aan de opgeschroefde eisen van Karel Aalbers. Zeker die gele schaftketen die achter de ene goal zijn neergezet als VIP-boxen passen niet bij de status die de toenmalige voorzitter voor zijn club voor ogen heeft. Het ziet er niet uit. Om over de rest maar te zwijgen.

Vandaag is het precies twintig jaar geleden dat PSV voor de laatste keer aantreedt op Nieuw-Monnikenhuize. Wat meer emoties oproept bij de foto die ik voor aanvang van het door Vitesse met 1-0 gewonnen duel heb gemaakt, is om Jan Willem van Veluwen van de trap af te zien lopen. Nog gezond en wel. Het leven is onrechtvaardig…

16 februari 1997 Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *